Hivatalos: Későbbre halasztják Orbán Viktor évértékelőjét

Hivatalos: Későbbre halasztják Orbán Viktor évértékelőjét

Budapest, 2020. február 16. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban már zajlottak a találgatások, hogy megtartja-e Orbán Viktor a szokásos évértékelőjét, most azonban biztossá vált, hogy egyelőre nem.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Origo kérdésére felidézte: a beszéd házigazdája minden évben a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület. Az MPEE ilyenkor összehívja a tagjait erre az alkalomra, hiszen ez egy közösségi esemény is. Ebben az évben éppen az esemény közösségi jellege miatt azt kérte az egyesület vezetése, hogy halasszák el a rendezvényt a pandémia utáni időszakra.

Havasi Bertalan azt is hozzátette, hogy jelenleg a gazdaság újraindítása a legfontosabb feladat, a miniszterelnök az ezzel kapcsolatos terveit már ismertette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján tartott előadásában.

Hétfőn közben elindul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, Orbán Viktor várhatóan ott fog beszédet mondani.