Jakab Péter: Megmaradtam annak, aki voltam

Jakab Péter: Megmaradtam annak, aki voltam

Jakab Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lettem a hatalom rabja, és erre büszke vagyok – ezt írta a Facebookon Jakab Péter két nappal azután, hogy lemondott a Jobbik elnöki posztjáról, az elnökség pedig elfogadta azt.

A politikus felidézte, hogy először 2018-ban, Vona Gábor lemondása után keresték meg azzal, hogy legyen a Jobbik elnöke, de azt határozottan elutasította. Majd a kudarcos, 2019-es EP-választás után is kérték tőle, hogy vállalja el a pártvezetői posztot. – Akkor visszakérdeztem: miért akarjátok ennyire, hogy én legyek a Jobbik elnöke? Azt válaszolták: azért, mert te vagy az, aki nem akar az lenni. Márpedig, aki nem akarja a hatalmat, azt nem is fogja rabul ejteni. Igazuk lett – írta.

Az ellenzéki párt leköszönő elnöke – írása szerint – még a május 7-i tisztújítás előtt is azt mondta, hogy „vagy elnök lesz vagy szabad”, vagyis állítása szerint nem aggódott amiatt, hogy esetleg kikaphat. (Akkor Stummer János indult el ellene, aki a versenyben alulmaradt, majd ki is lépett a pártból.)

– Nem lettem a hatalom rabja, és erre büszke vagyok. Megmaradtam annak, aki voltam: egy egyszerű vidéki gyereknek, aki tanárként kezdte, de ha a helyzet úgy hozta, volt kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, majd megint tanár, önkormányzati képviselő, pártelnök. Ha visszafelé is ugyanez lesz a sorrend, azt sem bánom – közölte, hozzátéve, hogy a lényeg: meg kell maradni embernek.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Jobbik elmúlt két hónapja igen sűrűre sikeredett, a párt egy része szembefordult Jakab Péterrel. – Több mint tíz éve vagyok a Jobbik tagja, de ilyen lázadást a központ ellen még nem láttam – így foglalta össze az április 3-a óta eltelt időszakot a Magyar Hangnak a párt egyik régi motorosa. De nem csak ő, többen mások is így vélekedtek. Szerdán este rendkívüli választmányi ülést tartottak, ám oda Jakab Péter már el sem ment, a párt tagjai és a nyilvánosság is a Facebookon közzétett posztjából értesülhetett arról, hogy lemond az elnöki posztról.

Jelenleg Jakab Péter korábbi helyettese – akit egyébként fel is jelentett – Potocskáné Kőrösi Anita vezeti a pártot ügyvezető elnökként, míg a tisztújításon új elnököt nem választanak.

 

Címkék: Jobbik, Jakab Péter