Karácsony Gergely: Üdv a fedélzeten, Anett!

Karácsony Gergely: Üdv a fedélzeten, Anett!

Bősz Anett az ellenzéki pártok korábbi tüntetésén (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Örül új helyettesének Karácsony Gergely – erről közösségi oldalán írt a Demokratikus Koalíció döntése után.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ellenzéki előválasztáson ugyan kikapott a DK-s Gy. Németh Erzsébet és így nem indult el egyéniben az április 3-i választáson, az országos listáról azonban mandátumot szerzett, vagyis beülhet a parlamentbe. Így viszont nem töltheti be a főpolgármester-helyettesi posztját. A Demokratikus Koalíció szombat délelőtti tájékoztatása szerint köszönik Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját, utódjának pedig Bősz Anettet jelölik.

A főpolgármester tájékoztatása szerint nem lepte meg a DK választása. Ő – mint írta – azt az igényt fogalmazta meg az előzetes egyeztetéseken, hogy a városvezetés „olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett”. Bősz Anettet pedig ilyen embernek tartja, aki „eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen”.

Karácsony Gergely azzal zárta bejegyzését, hogy „Üdv a fedélzeten, Anett!”.