Közel 220 milliót gyűjtöttek össze az utcára került fiataloknak

Közel 220 milliót gyűjtöttek össze az utcára került fiataloknak

Az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetés a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összegyűjtötték, leszámolták és bevitték a bankba: több mint 219 millió forint adomány érkezett az Utcáról Lakásba Egyesület számlájára, miután a múlt pénteki influenszer-tüntetés szervezői az egyesület – és egy hajléktalan, bántalmazott fiatal támogatására szólítottak fel a Hősök terén. A befolyt összeg a sokszorosa annak, mint amennyit  az „Odakint most szörnyek járnak”-demonstráció felszólalói össze szerettek volna gyűjteni. A forrásból így több rászoruló, gyermekotthonból kikerülő fiatal lakhatása is megoldottá válhat. Ugyanakkor a számlaszám sem szűnik meg, azon továbbra is támogatni lehet az egyesületet.

A szervezők – köztük Pottyondi Edina, Osváth Zsolt Zalán és Gulyás Márton – csütörtöki posztjukban az áldozatok nevében is megköszönték a támogatásokat. „Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak! Influencerekből lettünk Influemberek!” – üzenték Osváth Facebook-oldalán.

Február 16-án este több tízezren – egyes becslések szerint akár százezren – is tüntettek a fővárosi Hősök terén, tiltakozva a gyermekvédelmi rendszerben megbújó abúzus ellen, és kiállva az áldozatok mellett. Az eseményről lapunk is részletesen beszámolt.

Az Utcáról Lakásba Egyesület otthontalan fiatalokat segítő számlaszáma: MAGNET BANK 16200223-10187155 UTCÁRÓL LAKÁSBA EGYESÜLET IBAN: HU80 16200223 10187155 00000000
SWIFT/BIC: HBWEHUH