Lázár bejelentette: 2026-ban nem indul egyéniben országgyűlési képviselőnek

Lázár bejelentette: 2026-ban nem indul egyéniben országgyűlési képviselőnek

Lázár János (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben – jelentette be Lázár János vasárnap este a Facebook-oldalán. Az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője, aki a hódmezővásárhelyi választókörzetben, Márki-Zay Pétert legyőzve szerzett országgyűlési madátumot a Fidesz színeiben, azt írta, hogy elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke, de életének ezt a korszakát most lezárja. „Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra” – fogalmazott a posztban, amelyet Új év, új korszak címmel írt.

Hozzátette, hogy szerinte Hódmezővásárhelyen „gyökeres változásra van szükség”. Szerinte a város ma végletekig megosztott, egyre jobban lemarad. „Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik. Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek. Csak a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet, és új korszakot nyithat a város és a térség életében” – fogalamzott Lázár, aki még néhány hete is azzal fenyegette a vásárhelyieket, hogy amennyiben újra Márki-Zay Pétert választják polgármesternek, akkor semmilyen támogatásra sem számíthatnak a kormánytól.