Tisztújítás az orvosi kamarában: régi emberek ígérnek változást

Tisztújítás az orvosi kamarában: régi emberek ígérnek változást

Éger István akkori MOK-elnök, Szalay-Bobroviczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén 2019. szeptember 21-én (Fotó: Facebook/MOK)

Koronavírus-járvány, orvosbérek emelése és a paraszolvencia kriminalizálása, az egészségügyi dolgozók jogállását szabályozó törvény hatályba lépése, az egészségügyi ellátórendszer reformjának elindítása, új háziorvosi ügyeleti rendszer bevezetése, az orvosok kötelező kamarai tagságának eltörlése, az orvosetikai eljárások kamarától való elvétele, nyílt konfliktusok sora a kormányzattal – csak a legfontosabbak azon események közül, amelyek elszenvedője, vagy kisebb-nagyobb mértékben alakítója, előidézője volt a Magyar Orvosi Kamara (MOK), amelynek küldöttjei most szombaton választanak új országos tisztségviselőket a következő, 2027-ig tartó ciklusra.

Az már biztos, hogy a köztestület élén személyi változások lesznek, hiszen Kincses Gyula eddigi elnök mindössze másfél héttel a tisztújítás előtt jelentette be, hogy nem indul semmilyen pozícióért. Az elnöki posztért a jelenlegi vezetésből Álmos Péter, a kamara eddigi alelnöke száll ringbe – a vele készült interjúnkat IDE kattintva olvashatja – , mellette az alelnöki és főtitkári posztra is jelölteti magát Svéd Tamás, aki jelenleg ez utóbbi pozíciót tölti be. A mostani vezetésből szintén az alelnöki székért indul Böszörményi-Nagy Géza, a MOK országos etikai bizottságának elnöke volt, valamint Meglécz Katalin titkár.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!