Leszakadt egy plafondarab egy békásmegyeri gimnáziumban, Szabó Tímea Lázár Jánostól vár választ

Leszakadt egy plafondarab egy békásmegyeri gimnáziumban, Szabó Tímea Lázár Jánostól vár választ

Leszakadt plafondarab a békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban. (Fotó: Szabó Tímea Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nagy esőzések után tanítás közben leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja – írja Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője hétfői Facebook-bejegyzésében. Szerencsére senki sem sérült meg az iskolában, de semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy évek óta követelik a kormánytól az egyre romló állapotú épület felújítását, ám idáig nem történt változás. „Úgy tűnik, fontosabb a karcagi idétlen „sámándob” építésére 5 milliárd forintot költeni, mint az ország 6. legjobb gimnáziumában biztosítani a biztonságos oktatást” – fogalmazott a politikus. 

A körzet országgyűlési képviselőjeként azonnal kérdéssel fordul Lázár Jánoshoz, aki idén lehúzta a Veres Péter Gimnázium felújítását a fejlesztések közül. De kérdést intéz még Pintér Sándorhoz is, hogy meddig veszélyeztetik a tanulók, pedagógusok és minden ott dolgozó biztonságát, és mikor adnak végre megfelelő mennyiségű forrást a felújításra – tette hozzá.

„Nevetséges, hogy 90 millió forintból toldozgatják-foldozgatják a Veres Péter épületét, miközben mexikói és libanoni templomok felújítására simán vannak milliárdok” – jegyezte meg, majd reményét fejezte ki, hogy a kormány nem várja meg a következő balesetet, hanem végre elkezdik a gimnázium épületének felújítását. 

Nevetséges, hogy 90 millió forintból toldozgatják-foldozgatják a Veres Péter épületét, miközben mexikói és libanoni templomok felújítására simán vannak milliárdok" - jegyezte meg a bejegyzés végén a politikus. Hozzátette: reméli, hogy a kormány nem várja meg a következő balesetet, hanem végre elkezdik a gimnázium épületének felújítását.