Még nagyobb és drágább luxusjachttal hasít a NER az Adrián

Még nagyobb és drágább luxusjachttal hasít a NER az Adrián

Egy horvátországi hajókereskedés, a Navis Marine tavaly szeptember elején fényképeken mutatta be, ahogy egy Pirelli-motorcsónakot szállítanak a Seagull MRD-hez.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb máltai bejegyzésű jachttal gazdagodott a kormányközeli elit Magyarországon - írta az Átlátszó.

Az 50 méter hosszú Seagull MRD tavaly készült Livornóban, máltai zászló alatt járja az Adriát, és a máltai nyilvántartás szerint ugyanaz a cég, az L&L Charter tulajdonolja, mint elhíresült elődjét, a Lady MRD szuperjachtot, amelyik csak 42 méter hosszú, de szintén az olasz Benetti gyárban készült. Az L&L Charter nevű máltai offshore cég végső tulajdonosa nem más, mint Szíjj László kormányközeli üzletember.

A cikk szerint 2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában a Seagull MRD nevet viselő, 50 méter hosszú luxusjacht. A Seagull MRD a cég Custom nevű családjába tartozik, ami legtöbbet fizető vevők számára egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti. A Customban két alkategória van: a 45 és 80 méter hosszúság közötti mega-, valamint a 80 méternél nagyobb gigajachtok.

Az alábbi reklámvideó alatt azt írja erről a kategóriáról a Benetti, hogy a tulajdonossal együtt tervezik meg, “egy üres vászonról indulva”.

A Seagull MRD-ről viszonylag kevés információ lelhető fel az interneten, csupán annyit tudni róla, hogy a közel 50 méteres jacht súlya 499 tonna, a hajótest acélból és alumíniumból készült, és 3 szintje van. Az ismeretlen, hogy hány kabinja van, azokban hány vendég fér el, és mekkora személyzet szolgálja az utasok kényelmét. Az ára sem érhető el nyilvánosan.

Viszont egy hasonló, szintén a Benetti Custom-családjába tartozó, és méretben is majdnem pontosan egyező (49,8 méteres) jachtról különböző oldalakon elég sok adat megtalálható, amik segíthetnek belőni a Seagull MRD értékét és nagyságát is - írta az Átlátszó.

A 2018-ban gyártott AJ összesen 12 vendéget tud elszállásolni 5 kabinban, és a 8 fős személyzetnek 6 kabin áll rendelkezésére. Az AJ tavaly talált új gazdára, akitől 30,2 millió eurót (kb. 10,5 milliárd forintot) kértek érte. Valószínűleg ennél drágább lehetett a vadonatúj, 2020-as évjáratú Seagull MRD.

Motorcsónak 87 millió forintért

Egy horvátországi hajókereskedés, a Navis Marine tavaly szeptember elején fényképeken mutatta be, ahogy egy Pirelli-motorcsónakot szállítanak a Seagull MRD-hez.

A Pirelli 1100 Sport típusú csónak már önmagában is tekintélyes a 11 méteres hosszúságával és 3,5 méteres szélességével. Összesen 14 személy fér el rajta, zuhanyzóval és vécével is felszerelt.

Egy ilyen csónak persze nem olcsó, itt például 247.820 euró (kb 86,7 millió forint) az ára - írta a portál.

 

Címkék: NER, luxus, Adria, Szijj László