Négy hónap után megkapta Renner Erika a 25 milliós kártérítést

Négy hónap után megkapta Renner Erika a 25 milliós kártérítést

Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint négy hónappal azután, hogy a Fővárosi Ítélőtábla június 1-jén jogerősen helybenhagyta a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, Renner Erika számlájára kedden átutalták a 25 millió forintot és a több mint 500 ezer forintos perköltséget – tudta meg a Telex.

Július 27-ig meg kellett volna kapnia a kártérítést, de mivel a Bene Krisztián apja Renner Erika számlája helyett valamiért a végrehajtónak utalta az összeget, az áldozatnak kellett futnia a pénze után. A nőnek a Fővárosi Törvényszéken kellett kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása több hetes procedúra volt, mivel a 15 napos határidőket szigorúan betartották, időközben – betegség miatt – a bírósági titkárt pedig lecserélték, ezért más vette át az ügyet – írta a Telex. 

Renner Erika a Telexnek azt mondta, nem érez elégtételt, úgy gondolja ez az összeg járt neki. Szerinte az ilyen eljárásoknak úgy kéne haladnia, mint kés a vajban, ő azonban az elmúlt nyolc évben sokszor érezte mellékszereplőnek magát, akit „csak ide-oda lökdösnek a rendszerben”. „Ugyan súlyos fizikai sérüléseket szenvedtem, de a hatósági eljárások alatt szerintem sokkal jobban sérültem. Abban mentem igazán tönkre” - mondta.

Bene Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak – írta korábban a Telex. A jogerős ítélet indoklása szerint a férfi Renner Erikát „a nőiségében alázta meg, és fájdalmas sérüléseket okozott”, aminek következtében Erika „alapvető életfunkcióiban és mindennapos élettevékenységeiben” most is korlátozott. „Soha nem lesz képes teljes értékű életet élni, pszichés állapotromlása olyan mértékű, ami további gyógyszeres és pszichoterápiás kezelését teszi szükségessé.” A nemi szerv funkciója károsodott, a kielégítő nemi élet ebben a helyzetben pedig nem lehetséges.”