Megszólalt a vaddisznókat emberek szeme láttára kilövő vadász

Megszólalt a vaddisznókat emberek szeme láttára kilövő vadász

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez csak maguknak, a sajtónak fontos, mert ebből élnek – ezzel tért ki a 24.hu megkeresésére a válaszok elől az a vadász, aki néhány napja a fővárosi János kórház mellett az ott lévő emberek szeme láttára lőtt ki vaddisznókat és azok malacait. A portál azt szerette volna megtudni L. Páltól, hogy ki adott számára engedélyt ahhoz, hogy a nyílt utcán végezzen az állatokkal, ám csak annyit állított, hogy ő egy közleményben már mindent elmondott, most pedig már „a munkáját szeretné végezni”, ezért nincs ideje arra, hogy továbbra is ezzel az üggyel foglalkozzon. 

Mint kiderült, hogy az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) csütörtöki közleményére gondolt. Ebben például úgy fogalmaztak: „könnyen belátható, hogy akut esetekben – ha például a vad forgalmas, emberek által sűrűn használt területen jelenik meg – a probléma gyors megoldást igényel”. Azt elismerik, hogy a „belterületi vadelejtés felzaklathatja a lakosságot”, ugyanakkor azt kérték, „amennyiben ilyen intézkedésre kerül sor, legyenek tekintettel arra, hogy a vadászok ilyen esetben a rendelkezésre álló eszközökkel segítséget igyekszenek nyújtani, és veszélyes helyzeteket, károkat megelőzni”.

Az eset nagy felháborodást váltott ki és rendőrségi nyomozás is indult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a II. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A 24.hu cikke egyébként megjegyzi, hogy az érintett vadásznak nem ez az első problémása ügye. Két éve az állatvédőket egy gázolás során megsérült borz mentésére riasztották, ám a helyszínre érkezve már ott találták a vadászt, aki minden tiltakozásuk ellenére egyszerűen bezsákolta a sérült állatot, és a kocsija csomagtartójába dobta. Az állat ellátás hiányában még aznap elpusztult.