„Megszorító kupát” vitt a Fidesz-kongresszusra a Momentum

„Megszorító kupát” vitt a Fidesz-kongresszusra a Momentum

„Az év megszorítója” díjat vitt a Fidesz kongresszusra a Momentum (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az év megszorítója díjat”, egy kupát vitt a szombati Fidesz-kongresszus helyszínére, a Hungexpóhoz a Momentum. A kormánypárt ezen a napon tartja tisztújítását, az elnöki posztra Orbán Viktornak nincs kihívója.

Szombaton tartja 30. tisztújító kongresszusát a Fidesz Budapesten, a Hungexpón, a rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. Hollik István korábban azt mondta, hogy a tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait, ugyanakkor nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről. Orbán Viktor miniszterelnöknek a pártelnöki pozícióra nincs kihívója, a Mandiner korábbi cikke szerint ugyanakkor az alelnöki poszton lehet változás. Az atv.hu értesülései alapján Kubatov Gábort és Kósa Lajost újra jelölték és vállalják is, Németh Szilárd azonban megkeresésükre nem árult el semmit, de annyit azért mondott, hogy „meglepetést szeretne okozni”. A negyedik alelnököt, Gál Kingát nem érték el.

A Momentum is készült a rendezvényre, a délelőtt 9 órás kezdés előtt a Hungexpó bejáratához egy úgynevezett plakátautó érkezett, amelyen az „Elég a megszorításokból” felirat volt olvasható, illetve a járműből szóló hangosbemondón is ugyanez hangzott el. Hajnal Miklós, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pedig kezében egy kupával, „Az év megszorító díjával” jelent meg. Arra hivatkozott, hogy miközben Orbán Viktor azt mondta korábban, hogy biztosan nem lesz megszorítás, az elmúlt másfél évben mégis 50 alakalommal történt ilyen. Példaként említette, hogy itthon a legmagasabb az infláció, amiért egyébként a kormány mindig valaki mást hibáztat.

Hajnal Miklós a kupát szerette volna átadni valakinek és először be is sétált a Hungexpó bejáratán, néhány méter után azonban a biztonsági szolgálat kiküldte. Hiába keresett bárkit, aki átvette volna tőle a „díjat”, így azt végül lerakta a kerítés tövébe.

A kongresszuson egyébként számos beszéd elhangzik majd: a Fidesz szövetségeseinek nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kezdi, majd a határon túliak nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke köszönti a kongresszust. Ezután felszólal majd Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke, Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció nevében pedig Deutsch Tamás. Eközben zajlik majd a szavazás, délután pedig ismét több beszéd elhangzik majd: miniszterek, az elnökség tagjai és több fideszes településvezető is felszólal, a kongresszust pedig Orbán Viktor miniszterelnök felszólalása zárja.