Novák Elődöt zavarja a Coca-Cola a Parlamentben

Novák Elődöt zavarja a Coca-Cola a Parlamentben

Novák Előd (Forrás: Youtube/Mi Hazánk Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Előd nem szeretne több Coca-Colát látni a Parlamentben, mert a cég szerinte az „LMBTQ-lobbi” tagja. A Mi Hazánk politikusa ezt az Országgyűlés csütörtöki házbizottsági ülésén vetette fel, a Facebookon pedig a Momentum frakcióvezetője számolt be róla. Bedő Dávid azt írta, Nováknak „szúrja a szemét, ha a kólásüvegre néz”.

„Sajnálom, hogy Bedő Dávidnak az Országgyűlés LMBTQ-tagozatának vezetőjeként csak ez ragadt meg” – nyilatkozta a Telexnek Novák Előd, hozzátéve, hogy emellett a sokkal fontosabb alkotmánybírósági választásra is javaslatot tett. Novák elmondása szerint csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót Sulyok Tamás helyére a határidőig, valamint az alkotmányos mulasztások orvoslását is sürgette.

Novák szerint Bedőnek szövegértési nehézségei is vannak, pedig megkapta írásban a mai ülés jegyzőkönyvét. A Mi Hazánk politikusa állítása szerint nem mondta, hogy be kéne tiltani a Coca-Colát, csupán a közpénzből való beszerzéseknél és a reprezentatív eseményeken való felszolgálásnál javasolta a kerülését. Novák szerint javaslatára Kövér László házelnök is nyitottságot mutatott.

A radikális jobboldali politikus kommentelt Bedő posztja alatt is. Hozzászólásában a Coca-Cola-ügy magyarázata mellett az alkotmánybírósági javaslatukat részletezte: „Alkotmányos válság van, amire egy szélesebb körű, nagyobb legitimitású alkotmányozó nemzetgyűlés a legjobb válasz, hiszen a Fidesznek sosem volt kétharmados választói felhatalmazása. A politikai válságot jelzi, hogy Trócsányi László sem vállalta végül az alkotmánybírósági tagságot, a Fidesz így saját jelölt nélkül maradt. (...) A Mi Hazánk most egy olyan ritka jogászt jelölt alkotmánybírónak, akinek már volt sikeres Ab-beadványa, jogszabálymódosításra kötelezve az Országgyűlést. Dr. Bánovics Tamás közel 40 évi jogi területen folytatott szakmai gyakorlattal rendelkezik, az Országos Választási Bizottság tagja is volt a MIÉP delegáltjaként, illetve a párt fővárosi közgyűlési képviselője 1998-2002 között, ő volt a ciklus legtöbb indítványt benyújtó, legtöbbször felszólaló, legtöbb ülésen részt vevő képviselője, kimagasló szorgalmával segíthetné a jövőben az alkotmányos válság megoldását.”

A Mi Hazánk politikusa 2019-ben is demonstrált már a Coca-Colával szemben. Akkor az azonos nemű párokat szerepeltető plakátok miatt próbálta lezárni a cég dunaharaszti gyárának bejáratát.