Az MSZP régi motorosa csatlakozik a pártot elhagyó Ujhelyi Istvánhoz

Az MSZP régi motorosa csatlakozik a pártot elhagyó Ujhelyi Istvánhoz

Nyakó István, még az MSZP sajtófőnökeként 2017-ben (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP-ben eltöltött több évtizedes munka után csatlakozott Ujhelyi Istvánhoz és az általa alapított Esély Közösséghez Nyakó István – ezt Ujhelyi István jelentette be a lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írta, Nyakó István „mozgalmi, társadalomszervezői tapasztalata, szociáldemokrata elkötelezettsége, hazafisága és a társadalmi igazságtalanságok felszámolása iránti harcos elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen”, náluk szervezési igazgató lesz a jövőben.

Ujhelyi István még tavaly októberben lépett ki a szocialista pártból, akkor azt írta, hogy „valami összeragaszthatatlanul eltört”, ő pedig próbált „fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább”. Egyúttal jelezte, hogy tovább építi az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, mert nem akarja feladni a harcot. Az azóta eredményeiket úgy vázolta fel, hogy elégedetlen magyarok ezrei kapcsolódtak össze az elmúlt hónapokban az ország legkülönbözőbb településein létrehozott Esély Körökben és dolgoznak a helyi közösségek olykor aprónak látszó, de annál fontosabb problémáinak megoldásain: akár egy gyalogátkelő biztonságosabbá tételén, akár egy tűzifa nélkül maradt család közös megsegítésén, vagy akár közös helyi nyomásgyakorlás megszervezésén a háziorvos súlyos károkat okozó hiánya miatt.

Nyakó István 1989 óta tagja az MSZP-nek, számos pozíciót vállalt a pártnál, volt országgyűlési képviselő is. A politikus most a Telexnek azt mondta, hogy nem lép ki az MSZP-ből, ugyanakkor nem vállal több funkciót. Döntésének hátteréről nem kívánt nyilatkozni, annyit tett hozzá magyarázatként, hogy személyes okai vannak.