Öt újságíró távozik az Indextől, köztük a lap ukrajnai tudósítója

Öt újságíró távozik az Indextől, köztük a lap ukrajnai tudósítója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Media1 megtudta, hogy távozik Kiss Dániel, az Index.hu munkatársa, aki az orosz-ukrán háború kitörése után két hónapon át az invázió sújtotta Ukrajnából, Kijevből tudósította a portált. Miután hazajött, szinte azonnal felmondott.

Ugyancsak távozik a laptól a videós rovat két munkatársa, Gerencsér Tamás és Neuzer Imre. Rajtuk kívül a gazdaság és a kultúra rovat egy-egy munkatársa is befejezi a munkát az Indexnél.

A távozók egyelőre nem indokolták nyilvánosan a döntéseiket.

A Media1 megkereste az ügyben Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját, mi áll az újabb jelentősebbnek tűnő távozási hullám hátterében, illetve hogyan oldják meg a kieső munkatársak pótlását. Starcz válaszában arról írt, hogy szerinte ez nem számít tömeges felmondásnak, mivel „egy közel százfős szervezetben teljesen természetes, hogy változnak a csapattagok”.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a távozások egymástól független okokból, több hetes időbeli csúszással következtek be, úgyhogy a gyakoriságában és mértékében sem lát semmi kirívót.

Ez év elején az Index politikai szerkesztője, Gabay Balázs mondott fel, ő akkor a növekvő kormánypárti nyomással magyarázta a döntését.