Pottyondy Edina a tüntetők számáról: legalább 150 ezren voltunk

Pottyondy Edina a tüntetők számáról: legalább 150 ezren voltunk

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tegnapi tüntetés számokban. Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren. És erre is azt mondják, hogy egy konzervatív becslés – írja Pottyondy Edina a közösségi oldalán. 

Pottyondy beszámolt arról is, hogy az áldozatoknak jelen állás szerint már 66 millió forintot gyűjtöttek (eredetileg 25 millió forintot kívántak gyűjteni, hogy egy bántalmazott és jelenleg hajléktalan fiatal lakhatását megoldhassák). A helyszínen 17 millió forintot dobtak be a résztvevők, utalással 49 millió érkezett. – Az így felajánlott adományokból az Utcából Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésbe is. Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket – fogalmazott a youtuber.

Mint megírtuk, péntek este influenszerek szerveztek tüntetést a gyerekekekért, „Odakint most szörnyek járnak” címmel, ahol beszédet mondott Osváth Zsolt, Szabó Márton (Jólvanezígy), Azahriah, Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni), Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni) és Pottyondy Edina. A Hősök terén tartott tüntetésen rég nem látott módon mozdultak meg tömegek, munkatársaink a helyszínen tudósítottak a történtekről, erről IDE és IDE kattintva olvashatnak, illetve képgalériánkat és videós beszámolónkat ITT és ITT tekintheti meg.