RTL: 1,1 milliárd forintot vett ki Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

RTL: 1,1 milliárd forintot vett ki Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívül jó évet zárt tavaly is a Top News Hungary Kft., Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának a közös vállalata – derült ki a közzétett beszámolóból. Az RTL által ismertetett hivatalos adatok alapján a TWN nevű bulvároldal kiadásáért felelős cég 1,56 milliárd forintos árbevételt ért el, az adózott eredménye pedig 1,36 milliárd forint lett. A két tulajdonos úgy döntött, hogy ebből 1,1 milliárd forintot fel is vesz osztalékként.

Az RTL beszámolója szerint a Top News Hungary Kft. bevétele 2022-ben 100 százalékban a főtevékenységéből, azaz világháló-szolgáltatásból származik, márpedig – ahogy a hírportál megjegyzi – ebben az ágazatban egészen extrém eredménynek számít a 85 százalékos profitráta, általában ugyanis 10-20 százalék körüli nyereség a jellemző.

– A vállalat működteti a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt, amelynek a látogatottsága igencsak elmarad a vezető portálokétól, a DKT Gemius adatai szerint például augusztusban csak nagyjából 10 és 100 ezer közötti látogatója volt naponta. Tavaly augusztusban 3500 és 45 ezer között alakult a látogatottság, míg például 2022 decemberében 80 ezernél is kevesebben kattintottak naponta az oldalra. Összehasonlításképpen: a nagyobb site-ok 200 ezer és 1 millió látogatót vonzanak naponta. A TWN-nek a Facebookon jelenleg 22 ezer követője van – olvasható az összeállításban.

A Direkt36 idén júliusban arról írt, hogy a TWN-en rendszeresen jelentek meg kormányzati és kormányközeli hirdetések.

A Top News Hungary Kft. 2018-ban alakult, a beszámoló szerint „a gazdálkodó létrehozásának célja, hogy az erőforrások fejlesztésével, bővítésével, a működés optimalizálásával a piaci részesedés növekedjen, a jövedelmezőség megfelelő szintű legyen, a vagyon gyarapodjon”.

A jövőt tekintve úgy fogalmaztak, folytatni tudják a tevékenységüket, „nem várható a működés beszüntetése vagy jelentős csökkenése”.