Szamurájkard, fecskendő és penészes szekrény: aki csak tud, menekül a Hős utcából

Szamurájkard, fecskendő és penészes szekrény: aki csak tud, menekül a Hős utcából

A kőbányai Hős utca egyik üresen maradt lakása (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokan szinte elmenekültek innen, vagy albérletbe, vagy rokonokhoz. A kiürült és huzatos lakások miatt nagyon megnőttek az amúgy is irreálisan magas rezsiszámlák – magyarázza Mihály Bulcsú, a Kontúr Egyesület alelnöke, miközben ajándék bejglit visz körbe.

(…)

– Eddig 4-esen, 5-ösön fűtöttem. Este felmelegítettem a szobát 24 fokra, aztán visszavettem gyújtólángra, és reggelig szép lassan kihűlt 19 fokra. Ez jó is volt. De most 7-esen fűtök éjjel-nappal, és ha leülök, takaróznom kell, plédekkel becsavarnom magam – mutatja az asszony, aki mással is próbálkozott: például nejlonnal és takarófóliával. Ezt persze nem magára tekeri, hanem, a szomszéd, üresen maradt lakás ablakaira szögeli rá.

A kőbányai Hős utca (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

(…)

Mielőtt kiérünk a Zách utcai levegőre, egy kicsit azért megijedünk: egy sarokban hagyott jókora hintalóra ugyanis a sötétben azt hisszük, hogy a Zách utcáról bemenekült, lesben álló kóbor kutya. Sok mindent lehet itt találni: a minap hat éves gyerekek kezéből szedett ki jó 80 centiméter pengehosszúságú szamurájkardot a kontúros Mihály Bulcsú. Egy olyan lakásban találtak a fegyverre, amelyet a vagyonkezelő nyitott ki, feltehetően azért, hogy leszereljék a bent felejtett gáz órát. Csakhogy oda – mivel nem falazták vissza – bármi bekerülhet, és bármi meg is történhet.

Miként néz most ki a Hős utcai szegregátum? Mennyien maradtak még mindig ott? Mi a helyzet a korábban rendszeresen ott tanyázó drogosokkal? Elolvashatja riportunkat a Magyar Hang december 30-án megjelent újévi, 2020/1. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2021/1. számban? Itt megnézheti!