Új minisztériumot kap Navracsics Tibor

Új minisztériumot kap Navracsics Tibor

Navracsics Tibor (Forrás: Navracsics Tibor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt a Magyar Hang elsőként megírta: a területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterhez kerülnek a közigazgatási feladatok. Benyújtották a törvényjavaslatot.

Önálló minisztériumot kap Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, így mostantól ő vezeti a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumot – derült ki Navracsics és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvénytervezet.

Azt, hogy a korábbi uniós biztosként is tevékenykedő Navracsics miniszteri tárcát kap, a Magyar Hang írta meg még szeptember 30-án. Értesüléseinket pedig nem sokkal később meg is erősítették. A most benyújtott törvény szövege szerint: „A korszakos kihívásoknak való megfelelés szükségessé teszi, hogy a területfejlesztés színterén önálló minisztérium jöjjön létre, amely az aktuális szakmai- és nemzetpolitikai céloknak a korábbiaknál hatékonyabb módon megfelelve vállal részt a kormányzati feladat-megosztási struktúrában.”

– Az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül. Az új minisztérium a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre, integrálva mindazon szervezeti egységeket, amelyek eredményes munkájához szükségesek, továbbá átvéve azokat a hatásköröket, amelyek a modern és hatékony államszervezet működtetése és a nemzetstratégiai célok elérése indokol – olvasható a szövegben.

Az új minisztérium „a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre”. A most benyújtott tervezet szerint így a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerül a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg a Gulyás Gergely tárcája a jövőben tisztán politikai feladatokat látna el.