Újbudai polgármester: A lakástűzben érintettek számíthatnak az önkormányzatra

Újbudai polgármester: A lakástűzben érintettek számíthatnak az önkormányzatra

A tűzben érintett Kruspér utcai társasház (Fotó: Facebook/Dr. László Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kruspér utcai lakástűzben érintettek számíthatnak az önkormányzat segítségére – erről írt Facebook-bejegyzésében az újbudai polgármester. Jelenleg azokat kell elhelyezniük, akik nem költözhetnek vissza a lakásukba, és máshova nem tudnak menni.

Mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken hajnali negyed ötkor robbanás rázta meg a Kruspér utca egy négyszintes épületét. A harmadik emelet egyik lakásában történt a baleset, a tűz pedig átterjedt a szomszédos lakásra. Egy idős, mozgásképtelen nő életét vesztette, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

László Imre a bejegyzésében azt írta, egyeztetett az esetről a kerületi rendőr-főkapitánnyal, majd a helyszínre sietett. Az oltás idejére ötven ember kényszerült elhagyni a társasházat, számukra a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított, kaptak vizet és élelmiszert is.

A polgármester a helyszínen beszélt az érintettek, és biztosította őket, hogy számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Csaknem mindenki visszatérhetett

Időközben csaknem mindenki visszatérhetett a lágymányosi társasházba a  BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közlése szerint. Mukics Dániel a statikus megállapításaira hivatkozva azt mondta délben az MTI-nek, a társasház továbbra is lakható. A tűzzel érintett két lakás viszont lakhatatlanná vált, illetve a második emeleten lévő egyik lakás is tűzkárokat szenvedett. Az ott lakók rokonokhoz távoztak a történtek miatt.