Ungár Péter nővérének horvátországi villájában nyaralhatott Orbán

Ungár Péter nővérének horvátországi villájában nyaralhatott Orbán

Orbán Viktor a horvátországi tengerparton. (Fotó: Gulyáságyú Média)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár Orbán Viktor idén nem jelentette be a nyaralását, a Gulyáságyú Média egy olyan felvételt szerzett meg, amelyen a tengerből kimászó miniszterelnök látható. A videó készítője szerint a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában (horvátul Opatijában), és a pontos lokációt is közölte. Az időpontot és a címet a Gulyáságyú online szoftverek segítségével ellenőrizte és hitelesnek találta.

A felvétel szerint a miniszterelnök egy törülközővel körbetekerve magát bement egy tengerparti villába, a bejutáshoz saját kapukódot használva. Az olvasó még a kérdéses ingatlan pontos címét is elküldte a lapnak, amely segítségével a Google Street View-n keresztül beazonosították a házat, így egyértelművé vált, hogy valóban egy luxusnyaralókkal teli abbáziai tengerparti villáról van szó. A lap állítása szerint a horvátországi ingatlan-nyilvántartásban történt kutakodásuk alapján Orbán egy olyan villába sétálhatott vissza, amely az LMP társelnöke, Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. A lapnak Ungár Péter annyit elismert, hogy a szóban forgó horvátországi ingatlan a nővére tulajdonában áll. „A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul” – tette hozzá az LMP politikusa.

Szerették volna megszólaltatni Ungár Péter testvérét is, ám a képviseletében válaszoló ügyvéd a konkrét kérdésekre csupán annyit reagált, hogy szerintük valamennyi kérdés ügyfelük, azaz Ungár Péter testvérének magánéletére vonatkozik. „Ügyfelünk – különös tekintettel arra, hogy közéleti szerepet nem vállal – nem kíván a magánéletét és magánszféráját érintő újságírói kérdésekre válaszolni” – reagálta az Ungár-testvér jogi képviselőjeként bemutatkozó férfi. Rákérdeztek Orbán nyaralására Havasi Bertalannál is, de a miniszterelnök sajtófőnöke azzal hárította, hogy ő csak Orbán hivatalos programjairól tud tájékoztatást adni.

A felvétel több szempontból is érdekes. Egyrészt azért, mert bár augusztus 8-15 között Orbán eltűnt a nyilvánosság elől és még a Facebookra sem posztolt, eddig arról szólt a hivatalos narratíva, hogy a miniszterelnök idén nem nyaralt. Ő maga is posztolt arról a Facebookon augusztus 17-én, hogy a „munka nyáron sem áll meg”. Sőt egy nappal később, a Kossuth Rádió műsorában már úgy fogalmazott, hogy „ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk”. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig újságírói kérdésre trükkösen válaszolva ugyan, de lényegében azt állította az augusztus 24-i kormányinfón, hogy Orbán Viktor nem volt augusztus 20-a előtt nyaralni.

A kérdéses videó ITT tekinthető meg: