Bejelentésre készül Karácsony Gergely: „Én tudom elhozni a valódi változást”

Bejelentésre készül Karácsony Gergely: „Én tudom elhozni a valódi változást”

Karácsony Gergely a péntek esti vitán (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már szombat délután megérkezett szerkesztőségünk címére is a Párbeszéd Magyarország meghívója vasárnapra egy budapesti helyszínre, ahol a változás ígéretével nagyrendezvényt szándékozik tartani Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A témáról Karácsony egy Facebook-posztban ír részletesebben:

– Az előválasztás első fordulójával a kormányváltás felé tett első határozott lépést megtettük. A szavazáson túljutottunk, de az útnak még csak az elején vagyunk – fogalmaz a főpolgármester. Majd hozzáteszi: „A miniszterelnök-jelölti küzdelemben tisztult a kép: ebben továbbra is én testesítem meg a változást akarók legszélesebb körét mozgósítani képes közös nevezőt, és én tudom elhozni a valódi változást.”

Szavai szerint ezt az eddigi következetességgel, újult lendülettel képviseli, és konkrét, határozott elképzelése, terve van mindehhez.

– Tarts velem, hogy kiértékeljük az első forduló tanulságait és ugyanitt elmondhassam, mit tehetünk most a győzelem, utána pedig a kormányváltás, a valódi változás érdekében! – szólítja fel híveit Karácsony Gergely. Október 3-án, délelőtt 11 órakor Budapesten, az Európa Hajón tartandó rendezvényen várja az érdeklődőket, ahol arról fog beszélni, miként lehet „az ellenzék egységes és erős, a változás teljes, a kormányzás és az ország újraegyesítése pedig sikeres”.

Mint megírtuk, péntek óta óriási vita bontakozott ki az ellenzéki oldalon amiatt, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt indulna a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, hogy így akadályozzák meg az első forduló nyertese, a DK-jelölt Dobrev Klára újabb győzelmét. Jakab Péter Jobbik-elnök – aki már kiesett a versenyből – ellenzi az összefogást, szerinte azzal csak sebeket ejtenek, ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen. 

Molnár Csaba, a DK alelnöke azon az alapon kelt ki az összefogás ellen, hogy a Karácsony és Márki-Zay által szorgalmazott szakértői kormány a parlamenti demokrácia felrúgását jelenti.

A momentumos Fekete-Győr András viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esély legyőzni a Fideszt, ezért Karácsony és Márki-Zay is jobb jelölt lenne.