Népszava: EP-képviselői felét lecseréli a Fidesz

Népszava: EP-képviselői felét lecseréli a Fidesz

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Országgyûlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre termében 2024. március 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorcserét hajt végre a Fidesz az európai parlamenti választáson befutónak számító helyeknél, várhatóan a jelenlegi EP-képviselők felét új emberek váltják majd – értesült a Népszava.

A lap úgy értesült, hogy a listát a héten jelentik be. Azt már tudni lehet, hogy Varga Judit kényszerű visszavonulása miatt Deutsch Tamás lesz a listavezető. A Népszava információi szerint a fideszesek közül nem indul új mandátumért Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Tóth Edina és Trócsányi László. Úgy tudják, hogy a jelenlegi tagok közül a lista előkelő helyén marad Gál Kinga, Győri Enikő és Gyürk András. A kárpátaljai Bocskor Andrea és Schaller-Baross Ernő újrajelöléséről, illetve helyezéséről nincs hitelt érdemlő információjuk. Bocskorral kapcsolatban a Politico brüsszeli hírportál azt írta, hogy ő sem szerepel az EP-listán. A KDNP-s Hölvégyi György marad – ő egyébként egyedüliként bent maradt az Európai Néppárt frakciójában, amit a fideszesek 2021-ben elhagytak és azóta a függetlnek között ülnek.

A Népszava forrása szerint az EP-listán jó helyet kaphat Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és László András, aki korábban különböző kormányzati tisztségeket töltött be, mostanában azonban európai témákkal foglalkozó véleményvezérként tűnik fel a közösségi médiában. A vajdasági Deli Andor utódját ismét a Vajdasági Magyar Szövetség jelölheti, Kósa Ádámot, az EP első siket képviselőjét pedig egy szintén fogyatékossággal élő politikus követheti a Fidesz listáján a lap információi szerint.