HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Egyértelműen ...

Egyértelműen Mészáros Lőrinc és köre éve volt a tavalyi is

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mészáros Lőrincet 2018-ban nem kerülték a gazdasági sikerek: tavaly a felcsúti gázszerelőből lett nagyvállalkozó és családtagjainak cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést, összesen 265 milliárd forint értékben – derül ki az atlatszo.hu összesítéséből. Számításaik szerint ennek a 93 százaléka európai uniós támogatás volt. Alig maradt el Mészárostól Szíjj László, 259,5 milliárdnyi megbízással. A harmadik helyen pedig Mészáros és Szíjj közös üzlettársuk, Varga Károly végzett nettó 116,8 milliárd forint értékű közbeszerzéssel.

A negyedik helyre a Paár Attila tulajdonában lévő WHB (83,5 milliárd forint) futott be. Ez az a cég, amely a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-vel közösen nyerte el decemberben a Bozsik-stadion építését 11,8 milliárd forintért.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar – a Forbes szerint is | Magyar Hang

Soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett, mint most.

A kormányzati reklámkampányok behúzásában páratlan sikereket mutató Balásy Gyula cégei 47,5 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat. Ezzel az összesített eredménnyel két építőipari vállalkozást is maga mögé utasított: a ZÁÉV nettó 42,4 milliárd forint, míg a Garancsi István tulajdonában álló Market 34,2 milliárd forint értékben zsebelt be tendereket – írja cikkében az atlatszo.hu.

Az oknyomozó portál emlékeztetett: 2017-ben Szíjj László bizonyult a legsikeresebb üzletembernek 606,5 milliárd forintos összértékkel. A Mészáros-cégeknek abban az évben „csak” 299 milliárd forint összértékben nyertek el közbeszerzéseket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,731lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már bevezették a TBC elleni oltást

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa, Szlávik János.