HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Egyértelműen ...

Egyértelműen Mészáros Lőrinc és köre éve volt a tavalyi is

HIRDETÉS

Mészáros Lőrincet 2018-ban nem kerülték a gazdasági sikerek: tavaly a felcsúti gázszerelőből lett nagyvállalkozó és családtagjainak cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést, összesen 265 milliárd forint értékben – derül ki az atlatszo.hu összesítéséből. Számításaik szerint ennek a 93 százaléka európai uniós támogatás volt. Alig maradt el Mészárostól Szíjj László, 259,5 milliárdnyi megbízással. A harmadik helyen pedig Mészáros és Szíjj közös üzlettársuk, Varga Károly végzett nettó 116,8 milliárd forint értékű közbeszerzéssel.

HIRDETÉS

A negyedik helyre a Paár Attila tulajdonában lévő WHB (83,5 milliárd forint) futott be. Ez az a cég, amely a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-vel közösen nyerte el decemberben a Bozsik-stadion építését 11,8 milliárd forintért.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar – a Forbes szerint is | Magyar Hang

Soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett, mint most.

A kormányzati reklámkampányok behúzásában páratlan sikereket mutató Balásy Gyula cégei 47,5 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat. Ezzel az összesített eredménnyel két építőipari vállalkozást is maga mögé utasított: a ZÁÉV nettó 42,4 milliárd forint, míg a Garancsi István tulajdonában álló Market 34,2 milliárd forint értékben zsebelt be tendereket – írja cikkében az atlatszo.hu.

HIRDETÉS

Az oknyomozó portál emlékeztetett: 2017-ben Szíjj László bizonyult a legsikeresebb üzletembernek 606,5 milliárd forintos összértékkel. A Mészáros-cégeknek abban az évben „csak” 299 milliárd forint összértékben nyertek el közbeszerzéseket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,965lájkolóTetszik
2,133követőKövetés
15,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Patkányok Budapesten: több mint tízezer bejelentés érkezett

Az irtást végző cég ugyanakkor visszautasítja az elvégzett munkájukat ért kritikákat.