Miközben ment a kormányinfó, új mélypontra került a forint

Miközben ment a kormányinfó, új mélypontra került a forint

(Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötszáz forint fölé erősödött az angol font, pontosabban 502,3 forintnál állt a jegyzés csütörtök kora délután. Eközben valamivel több mint 449 forintot adnak egy dollárért, az euróval szemben pedig újra a 434-es szintet kóstolgatta a magyar valuta árfolyama.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón beszélt a szinte megállíthatatlanul zuhanó forintról, szerinte azért nagyobb az utóbbi időben a forint gyengülése, mert a magyar gazdaság energiakitettsége nagyobb. 

Megismételte azt a kormányzati narratívát is, miszerint ha nem lennének szankciók, akkor jelentősen erősödne a forint. Elemzők erről kissé másképp vélekednek: szerintük a jegybanknak kell megállítani az árfolyamromlást, méghozzá egy jelentősebb kamatemeléssel. Ám a jegybank a 13 százalékos irányadó ráta bejelentésénél közölte, hogy ezzel befejezte a kamatemelési ciklust.