Pedofilhálózatokról

Pedofilhálózatokról

Gyurcsány Ferenc 2023. március 29-én Szegeden (Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összellenzéki tüntetést hirdetett a DK, amelyen nem lesz ott az összes ellenzéki párt, de sebaj, ezen most lendüljünk elegánsan által. A demonstrációt két célból szervezik, egyrészt a közvetlen köztársaságielnök – választásért, másrészt az orbáni pedofilhálózat ellen. Ez utóbbit nem én találtam ki, hanem a Demokratikus Koalíció közleménye fogalmaz ekként. A közvetlen elnökválasztással semmi gond nincs, kifejezetten jó tenne a honi közéletnek. Az orbáni pedofilhálózat viszont izé. 

Kétféle nyilvánosságfelfogás ütközik itten, miszerint a pusztulatba romlott közéletet, közbeszédet jobbá kell tenni kontra a Fidesz csak a Fidesz módszereivel győzhető le. Jómagam az előbbire szavazok, meggyőződésből is, no, meg pláne, hogy a Fideszt már jó ideje nem sikerült legyőzni se a saját módszereivel, se másként, se sehogy. 

Persze értem én a logikát, hogy ha nagy a csatazaj, kényszeresen harsánynak kell lenni. Csak hát ugyanúgy nincs orbáni pedofilhálózat, mint ahogyan nincs dollárbaloldal sem – épp a minap olvastam a kormányzati nyilvánosságban Vona Gáborról és Márki-Zay Péterről, hogy mindkettő bukott baloldali politikus, no, ennyire érvényes a Fidesz tömbösítő matricázása. És tudom, tudom, most jópáran felhorgadnak, hogy igenis keménynek kell lenni, és oda kell ütni, és a többi, és a többi, de így pont az vész el, ami a Bicske-kegyelmi ügyben a legfontosabb lenne: a gyermekvédelem. Hogy nincs elegendő szakember, hogy aki mégis, az szégyenteljesen alulfizetett, hogy nincsenek pszichológusok, miközben szinte valamennyi gyerek súlyos lelki sérülésekkel kerül be, majd sokuk még súlyosabbakkal kerül ki az intézmények falai közül, hogy gondozott fiatalok tömegeit tartja embertelen körülmények között rendszer, és az oktatásukra sincs se pénz, se energia, így funkcionális vagy valódi analfabétaként kell elkezdeniük az önálló életet. 

Népszerűtlen témák, meglátjuk, melyik vasárnapi szónok veszi majd hozzájuk a bátorságot.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!