A brit egészségügyi miniszter szerint is három oltás kell az omikron ellen

A brit egészségügyi miniszter szerint is három oltás kell az omikron ellen

Sajid Javid brit egészségügyi miniszter (Forrás: gov.uk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két adag nem elegendő a koronavírus elleni oltásból, három dózis viszont már kitűnő védelmet nyújt - mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter. Sajid Javid hozzátette: a kormány nem értelmezi betű szerint a tudományos tanácsadó testületek által felvázolt legrosszabb eseti forgatókönyveket.

Javid a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában elmondta: a koronavírus gyorsan terjedő omikron változata Londonban a naponta újonnan kiszűrt fertőződések 80 százalékát, a más angliai térségekben azonosított új koronavírusos esetek 60 százalékát okozza.

A miniszter szerint mindenkinek óvatosan kell összeállítania karácsonyi programjait, de az egyéni döntéseken múlik, hogy az emberek részt vegyenek-e az idén karácsonyi partikon. Javid nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy a kormány tervez-e újabb korlátozásokat még karácsony előtt, kijelentve: ebben a járványban semmire nincs garancia, írja az MTI.

Az elemzők szerint Boris Johnson és kormánya azért nem vezetett be eddig a mostaninál súlyosabb korlátozóintézkedéseket, mert a Konzervatív Párt vezetősége a közvélemény elutasító véleménye miatt szinte minden szigorítást ellenez. A párt már így is elégedetlen Johnson teljesítményével, így a miniszterelnök mindenfajta szigorítással a pozícióját veszélyeztetné.