Az ukránok szerint több mint ötezer orosz katona veszthette életét

Az ukránok szerint több mint ötezer orosz katona veszthette életét

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített kép orosz és fehérorosz katonai járművekről a fehéroroszországi Breszt régióban fekvő egyik gyakorlótéren 2022. február 11-én (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán védelmi minisztérium állítása szerint több mint 5000 orosz katona vesztette életét az ukrajnai harcok első négy napjában – írja a BBC.

Az ukrán tisztviselők szerint körülbelül 5300 orosz katona vesztette életét. Ezen kívül az ukrán erők 191 harckocsit, 29 vadászgépet, 29 helikoptert és 816 páncélozott szállítójárművet semmisítettek meg.

A BBC ugyan nem tudta ellenőrizni az állításokat, ugyanakkor az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma úgy véli, Oroszország „súlyos” áldozatokat szenvedett a konfliktus kezdeti szakaszában.

Eközben az ENSZ megfigyelőinek adatai szerint a harcok első napjaiban legkevesebb 94 civil vesztette életét. Hozzátették, az inváziónak „súlyos humanitárius” következményei lesznek, a most közöltnél jóval magasabb lehet az áldozatok száma.

A Kremlt egyébként hiába kérdezték, hogy mekkora veszteséget szenvedett el eddig az orosz hadsereg, nem kommentálták.