Joe Biden találkozik a buffalói rasszista tömeggyilkosság áldozatainak családjával

Joe Biden találkozik a buffalói rasszista tömeggyilkosság áldozatainak családjával

Rendőrök a New York állambeli Buffalóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. május 14-én (Fotó: MTI/EPA/Brandon Watson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Joe Biden amerikai elnök a New York állambeli Buffalóba utazik kedden, hogy találkozzon a szombati rasszista tömeggyilkosság áldozatainak családjával – írta a Reuters. A 18 éves Payton Gendron az egyik helyi, főként afroamerikaiak által lakott környék boltjánál nyitott tüzet egy félautomata fegyverrel, és 13 embert lőtt le, akik közül 10-en meghaltak. 

Biden a rendfenntartó szervek tagjaival is találkozni fog, hogy kifejezze háláját a bátorságukért, de találkozni fog helyi vezetőkkel is, továbbá beszédet mond egy helyi közösségi központban.

A hatóságok „gyűlöletbűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek” nevezték a lövöldözést. A hivatalos közlések szerint az áldozatok közül 11-en afroamerikaiak, ketten pedig fehérek.