Újabb drón roncsait találták meg Romániában

Újabb drón roncsait találták meg Romániában

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ. Switchblade 300-as drón (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valószínűleg egy újabb drón roncsait találták meg Romániában, egy mezőgazdasági területen – közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN) az MTI híre szerint. A honvédelmi, nemzetbiztonsági és közrendvédelmi rendszer más, speciális alakulataival együtt helyszíni vizsgálatokat végeznek a körülmények tisztázása érdekében.

A DeBraila.ro azt írta szemtanúk beszámolóira hivatkozva, hogy csütörtök este egy erős hangot kiadó, fényes repülő tárgy haladt át a Duna felett, majd hangos robajjal csapódott a Braila várostól néhány kilométerre lévő Filipoiu-farm térségében. Egy olyan szigetről van szó, amely a Duna romániai szakaszán található, és csak komppal lehet megközelíteni. Az ukrán határtól több mint húsz kilométerrel történő becsapódás helyén nagyjából négy méter átmérőjű kráter keletkezett.

Az ukrán gabonaexportban fontos szerepet játszó folyami kikötők elleni orosz támadások során többször zuhantak már le drónok tavaly szeptember óta. A román légtérvédelem megerősítése érdekében már az Egyesült Államok és Németország is küldött újabb harci repülőgépeket a térségbe. Románia pedig a határ mentén épített több légvédelmi óvóhelyet a polgári lakosság védelme érdekében. Emellett rendszeresen küldenek RO-Alert riasztásokat a szomszédos Tulcsa és Galac megyei lakosok telefonkészülékeire.