Zelenszkij pártja csatlakozott az ALDE pártcsaládjához, amiben a Momentum is benne van

Zelenszkij pártja csatlakozott az ALDE pártcsaládjához, amiben a Momentum is benne van

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A mai napon a Momentum Mozgalom európai pártcsaládja, az ALDE pártvezetői rendkívüli ülést tartottak az ukrán helyzetről, és – a momentumos ALDE-alelnök, Berg Dániel támogatásával – azonnali hatállyal elfogadtuk Volodimir Zelenszkij pártjának, A Nép Szolgájának csatlakozási kérelmét pártcsaládunkba – írja Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András.

A poszt szerint ez a háború kitörése utáni első komoly lépés Ukrajna EU-s csatlakozásának irányába. A politikus emlékeztetett, kiállnak Ukrajna, az ukrán nép és a szabad Európa mellett, szerinte Ukrajna európai ország, az ukránok európai emberek, akik Európához akarnak tartozni.

A politikus hangsúlyozta, Putyin már nem csupán az ukránok Európához tartozását, hanem az ország létét, minden ukrán állampolgárt személyesen támadott meg, és látva a heves ellenállást, fékevesztett diktátorként atomfegyverekkel fenyegetőzik.