Zuckerberg az emberi testet monitorozó egészségügyi rendszerek fejlesztését támogatja

Zuckerberg az emberi testet monitorozó egészségügyi rendszerek fejlesztését támogatja

Mark Zuckerberg a 2018. május 1-2 között megrendezett F8 elnevezésű Facebook fejlesztői konferencián (Forrás: Anthony Quintano/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Meta-vezér Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan filantróp tevékenységét irányító vállalat 3,4 milliárd dollárt költ az emberi egészség előmozdítására a következő 10–15 évben – jelentette be a szervezet szóvivője, Jeff McGregor. A 24.hu híradása szerint a Chan Zuckerberg Initiative (CZI) nevű kezdeményezés új erőfeszítésének célja, hogy „térben és valós időben megfigyelje, mérje és elemezze az emberi test biológiai folyamatait”.

A kezdeményezés azt szeretné elérni, hogy az évszázad végéig minden betegség gyógyíthatóvá, megelőzhetővé vagy kezelhetővé váljék. A CZI jelezte, hogy a következő tíz évben az ezt elősegítő kutatások, intézmények és technológiák létrehozásán fog dolgozni – írja az MTI.

A bejelentés időzítése érdekes, mivel épp a napokban írt nyílt levelet több mint 300 szakember a Meta-vezérnek arról, hogy vegye komolyabban a felhasználói mentális egészségét, és tegye átláthatóbbá a cégen belül végzett kutatásokat.