Móricz Tündérkertjéből csinálhatnak sorozatot az ElkXrtuk alkotói – 2,1 milliárdból

Móricz Tündérkertjéből csinálhatnak sorozatot az ElkXrtuk alkotói – 2,1 milliárdból

Kálomista Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történelmi-politikai thriller sorozat készül a Nemzeti Filmintézet támogatásával Móricz Zsigmond máig nagyhatású, 100 évvel ezelőtt megjelent Tündérkertjéből, amelyben a 17. századi Erdély politikai és társadalmi világa elevenedik meg Bethlen és Báthory főszereplésével. A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 2,149 milliárd forint támogatást szavazott meg a tévésorozat gyártására – közölte honlapján a Nemzeti Filmintézet.

A 8 részes történelmi-politikai thriller sorozat epizódonként 48-52 perc hosszúságú lesz, és a tervek szerint 2023 őszén láthatja a közönség. A 95 napos forgatás 2022 július végén kezdődik és december végéig tart több mint 70 szereplővel, műtermi díszletekben és Erdélyben, eredeti helyszíneken egyaránt.  

A filmintézet tájékoztatása szerint a Tündérkert sorozat vezető rendezője Madarász Isti, aki Hurok című „időkavarós” thrillerével és Egy szerelem gasztronómiája című musicaljével vált ismertté, jelenleg az Átjáróház című romantikus fantasyn dolozik.

A Tündérkert Helmeczy Dorottya (ElkXrtuk, El a kezekkel a Papámtól!, Nyitva) és Kálomista Gábor (ElkXrtuk, El a kezekkel a Papámtól!, Nyitva) producerek vezetésével készül. Vezető írója Bereményi Géza (Régimódi történet, Szabadság szerelem) és Tasnádi István (Memo, Egy másik életben), az írócsapatban Horváth András Dezső (El a kezekkel a Papámtól!, #Sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Jeli Viktória (Időfutár) is részt vesz, az operatőr Garai Gábor (Átjáróház), a látványtervező Pintér Réka (ElkXrtuk, Memo).