Nincs kihívója Demeter Szilárdnak a PIM élén

Nincs kihívója Demeter Szilárdnak a PIM élén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen pályázat érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői posztjára a – csütörtök délutáni – határidőig – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Ez az egy pályázat pedig Demeter Szilárdé, aki jelenleg is vezeti az intézményt. A főigazgatói megbízás legfeljebb 5 évre szól, 2024. február 1-től egészen 2029. január 31-ig.

Demeter Szilárd korábban úgy fogalmazott, hogy a pályázat nyitott, tehát aki megfelel a feltételeknek, jelentkezhet. Egyúttal jelezte azt, amit öt évvel korábbi kinevezése előtt is mondott, hogy aki az övénél jobb pályázatot ad be, azt támogatja, „mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb”.

A PIM eddigi és vélhetően leendő vezetője a Magyar Hang kérdésére a napokban határozottan kiállt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyászky Attila mellett. – Bírom Vidnyánszky Attilát, harcostárs” – mondta.