A Honvedelem.hu szerint úgy tűnik, mintha novemberben nem lett volna háború a szomszédban

A Honvedelem.hu szerint úgy tűnik, mintha novemberben nem lett volna háború a szomszédban

A Magyar Honvédség honlapjának külföldi hírek rovata 2022. november 27-én. Csendes háború.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyedi tájékozottságra tehet szert az, aki a Magyar Honvédség honlapjának híreiből tájékozódik a világan zajló eseményekről. Van ugyan külföldi hírek rovatuk, ami elég gyakran frissül is, de mi hiába kerestük, a mostanában posztolt írásokban nyomát sem találtuk a szomszéd országban zajló háborúnak.

November hónapban a következő, roppant fontos hírrel indulnak az említett külföldi hírek: tovább nőtt a szomáliai robbantások halálos áldozatainak száma. Megtudjuk azt is, hogy légiriadót rendeltek el egy dél-koreai szigeten, és így tovább: a 27 nap alatt kiposztolt 34 írásból egy sem szól arról, hogy a szomszédos országban háború zajlik. Pedig ebben a hónapban az orosz-ukrán konfliktusban olyan „csekélységek” történtek, mint például az, hogy az ukrán hadsereg visszaszerezte Herszont, mire válaszul az oroszok rakétákkal szétlőtték egész Ukrajna áramszolgáltató hálózatát.

A honlap szerkesztői a háború híreivel nem zavarták meg a katonai információkra fogékony olvasótáborukat, cserébe viszont megírták, hogy egy katona lelőtte bajtársát és még három rendőrt Iránban, és az sem kerülte el a figyelmüket, hogy Németország a jövő év nyarától megkezdi csapatai kivonását az északnyugat-afrikai Maliból.

Ukrajnáról, illetve Oroszország Ukrajna elleni inváziójáról közvetve, leginkább NATO-vonatkozásban olvashatnak a honlapon, például október 14-én arról, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően arról beszélt: „Súlyos következményei lennének, ha Oroszország nukleáris fegyvert vagy bármilyen nukleáris eszközt alkalmazna Ukrajna ellen.”