HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Szegény stati...

Szegény statisztikusok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Augusztus 30-án érkezett ez az e-mail, amelyet betűhíven közlünk: „Tisztelt Reichert János! Az augusztus 29-én, a Magyar Hang oldalán megjelent Szakadék tátong a kormánypropaganda és a valóság között című cikkében írja, hogy a »KSH május végén bezárta a havi demográfiai adatközlő internetes oldalát«. A KSH havi szinten, a Népmozgalom gyorstájékoztatóban közli kapcsolódó adatait, legutóbb augusztus 24-én jelent meg a január–júniusi időszakra vonatkozó kiadványunk. A gyorsjelentésből pedig látható, hogy a következő közlést (január–júliusi időszak) szeptember 26-ára tervezi a KSH. Kérjük, hogy amennyiben erre az adatközlésre utalt cikkében, módosítsa az olvasók megtévesztésére alkalmas állítást. Ellenkező esetben kérem, küldje meg, hogy mely demográfiai adatközlő internetes oldalra gondoltak.”

Akárcsak az eredeti cikk tartalma, ez a levél is vastagon közügy. Ékesen bizonyítja, hogy a KSH (az egyik legfontosabb nemzeti intézményünk) rettenetes kormányzati megfélemlítés áldozata.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szakadék tátong a kormánypropaganda és a valóság között – Magyar Hang

Mostanában lépünk rá a nyílegyenesen a demográfiai katasztrófához vezető útra. A kormányzat tisztában van a tényekkel – mégsem tesz semmit.

Ennek a levélnek ugyanis nincsen semmilyen valóságos értelme. A KSH természetesen tökéletesen ismeri a saját közleményeit és adatközlő oldalait is, pontosan tudja, hogy a cikkben megjelent adatok a havi Népmozgalom gyorstájékoztatókból vannak – nem is vitatja egyiket sem. A hivatal azt is tudja, ami a cikkben világosan szerepelt, hogy május végén a sztereotip képpel („Ez az oldal jelenleg nem elérhető vagy nem létezik.”) fedte le az internetes adatközlő oldalát. Most már bevallhatjuk, titokban örültünk is, hogy cikkünk megjelenése után röviddel újranyitották a weboldalt (igaz, más számokkal, mint amelyek a korábbi havi közleményekben jelentek meg – de ez most mindegy).

HIRDETÉS

Aki kicsit is képben van, pontosan érzékeli a KSH és munkatársai kínlódását, hogy megfeleljenek a (bizonyára nem is finoman érzékeltetett) kormányzati nyomásnak. A KSH-nak a kormányzati sajtóban kitrombitált közleményei ugyanis kísértetiesen emlékeztetnek a Rákosi- meg a Kádár-korszak közleményeire. Szegény statisztikusok!

A publicisztika rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 18. számában jelent meg, 2018. szeptember 14-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál! És hogy miről olvashat még a Magyar Hang 18. számában? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

MSZP: Legyenek ingyenesek a fizetős vízparti strandok!

Ha 80 milliárd van NER-közeli vállalkozók szállodafejlesztésére, akkor nyúljon a zsebébe a kormány az emberek pihenése érdekében is – közölte vasárnap Molnár Zsolt.