Elhunyt Gerd Müller

Elhunyt Gerd Müller

Gerd Müller 1967-ben (Fotó: Wikipédia)

Fotó: Gräfingholt, Detlef

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

75 éves korában, vasárnap kora reggel elhunyt Gerd Müller, a német labdarúgás egyik legnagyobb legendája, a „nemzet bombázója”.

Gerd Müller 1964-ben lett a Bayern München játékosa, ahol 607 mérkőzésen 566 gólt szerzett. Háromszor BEK-győztes, négyszer német bajnok lett. Hétszer volt a Bundesliga gólkirálya, a sorozatban szerzett 365 gólja azóta is felülmúlhatatlan. 1970-ben ő kapta az Aranylabdát. A német válogatottal 1972-ben Európa-bajnok, 1974-ben világbajnok lett, utóbbi döntőben ő szerezte a győztes találatot. 62 válogatott mérkőzésen 68 gólja volt.

Karrierje befejezése után is maradt a Bayernnél, ahol utánpótlásedzőként dolgozott. Alzheimer-kórban szenvedett, az utóbbi években egy idősek otthonában élt. 

A mai egy szomorú és fekete nap a Bayern Münchennek és szurkolóinak – írta közleményében Herbert Hainer klubelnök. „Gerd Müller volt a valaha volt legnagyobb csatár, emellett pedig remek ember. Nélküle a Bayern München nem lenne az a klub, amelyet ma mindannyian szeretünk. Neve és emléke örökre élni fog” – tette hozzá.

Címkék: foci, gyász