Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia

Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia

Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hetedik, Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres szakasza előtt Notarescóban 2021. május 14-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Amint a cyclingnews szakportál kiemelte, jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi etapot, az ünnepségen jelen lesz Valter Attila, aki az idei Girón három napon át viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót, valamint a viadal 1987-es győztese, az ír Stephen Roche.

Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Grande Partenzának, ám akkor a koronavírus-járvány miatt a viadalt őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték. A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz után 9-én szünnap és az olaszországi transzfer következik a cyclingnews szerint. A verseny május 29-én ér véget.

(MTI)