Megvédte címét, aranyérmes lett az Eb-n is Kopasz Bálint kajak egyes 1000 méteren

Megvédte címét, aranyérmes lett az Eb-n is Kopasz Bálint kajak egyes 1000 méteren

Kopasz Bálint megnyeri a férfi kajak egyes 1000 méteres döntőjét a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kopasz Bálint a szám címvédőjeként ismét Eb-győztes lett férfi K–1 1000 méteren a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyének második döntős napján – jelentette a Nemzeti Sport. A szám olimpiai- és világbajnoki címvédője Münchenben 3:29.898 perces idővel ért célba. Mögötte a portugál Pimenta 2,066 másodperccel, míg a belga Peters 2,503 másodperccel végzett. A 25 éves kajakos a nemrég véget ért kanadai világbajnokságon jobb időt, 3:38.93-at ment. Érdekesség, hogy a tenegerentúlon is Pimenta végzett mögötte.

Kopasz Bálint után a női kenu kettesek 500 méteres versenye jött, ahol a Bragato Giada, Nagy Bianka páros a második helyre hozta be a magyar egységet 1:58.924-es idővel. Első helyre az ukrán kettős ért be, 1,252 másodpercet vertek a mieinkre. A harmadikok a magyarok mögött hat és fél tizedmásodperccel késúbb célba érő lengyelek lettek.

Szombaton még 7 döntőt rendeznek Münchenben, amelyek mindegyikén érdekelt magyar versenyző. Nemrég ért egyébként véget a kanadai Halifaxban a kajak-kenu világbajnokság, ahol a magyar csapat összesen 11 éremmel, négy arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal térhetett haza a tengerentúlról, és a – szintén 4 aranyat, 2 ezüstöt és 2 bronzot szerző – spanyolok mögött Magyarország végzett az összesített éremtáblázat második fokán.