Messi a legkorábban a hónap végén léphet pályára

Messi a legkorábban a hónap végén léphet pályára

A Paris Saint-Germain labdarúgóklubhoz szerződött Lionel Messi, az FC Barcelonától távozott hatszoros aranylabdás argentin csatár bemutatkozó sajtóértekezletet tart a párizsi Parc des Princes stadionban 2021. augusztus 11-én. A 34 éves csatár szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható.
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lionel Messi, a sokak által a világ legjobbjának tartott argentin futballzseni a Párizsba érkezését követő napon, csütörtökön már megjelent a Paris Saint-Germain (PSG) edzőközpontjában, ahol beszélgetett honfitársával, Marucio Pocettinóval, a csapat edzőjével a csapat taktikájáról, illetve a közeli jövőről, valamint játékostársaival is szót váltott.

Hogy komolyan veszi új klubját Messi, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy a 11 órakor kezdődő edzés előtt csaknem két órával már a komplexumban volt. Az argentin egyelőre nem a többiekkel együtt edz, hanem saját edzésprogramot hajt végre, mert a Copa America egy hónappal ezelőtti megnyerése óta nem volt pályán. Várhatóan azonban hamarosan csatlakozik a játékostársakhoz, igaz az előzetes hírek szerint legkorábban augusztus 29-én, a Ligue 1 (a francia bajnokság) negyedik fordulójában léphet majd pályára, amikor a PSG a Reimshez látogat.

További érdekesség Messi szerződése kapcsán, hogy annak aláírása nemcsak azt jelentette, hogy 25 millió euró üti a markát évente – valamint efölött különféle bónuszok –, hanem nagy összegben jut „$PSG Fan Tokens” nevű kriptovalutához is. Ezt a rendszert tavaly januárban indította el a párizsi klub azzal a céllal, hogy a korábbinál is több rajongót vonzzanak a csapathoz.

Persze Messi maga is hatalmas vonzerővel bír, hiszen a hatszoros aranylabdás, ugyancsak hatszoros Európai Aranycipős, nyolcszoros spanyol gólkirály, négyszeres Bajnokok Ligája győztes, tízszeres spanyol bajnok argentin PSG-hez igazolását követően, három nap alatt 1,4 millió új követő jelent meg a klub közösségi média (Instagram, Facebook, Youtube és Twitter) felületein, a Messi feliratú, 30-as számú mezek pedig fél óra alatt elfogytak.