Pelé egészsége annyira leromlott, hogy segítség nélkül járni sem képes

Pelé egészsége annyira leromlott, hogy segítség nélkül járni sem képes

Pelé cselez és elhúz a védők mellett 1960 májusában (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zavart, nem akar kimenni a házból, és nem akar részt venni semmilyen nyilvános eseményen” – magyarázta a fia, aki szerint Pelé emiatt depressziós.

A brazil válogatott legendás labdarúgója nem képes elhagyni otthonát, segítség nélkül már nem tud mozogni – erről a világklasszis focista fia beszélt. A BBC közölte, Pelét tavaly kórházba is szállították, mert húgyúti fertőzése volt.

Sokak szerint Pelé minden idők legnagyszerűbb játékosa, háromszor nyert világbajnoki címet Brazíliával.

A 79 éves egykori labdarúgónak csipőproblémái is voltak, emiatt járókeretet kell használnia, míg nyilvános szereplésein gyakran kerekesszékben jelent meg.

Visszahúzódóvá vált, elzárkózik a világtól – mondta fia, Edinho.

Pelé lőtte a legtöbb gólt a világon. Huszonegy éves karrierje során 1281-szer talált a hálóba 1363 mérkőzésen, a válogatottban 91 meccsen 77-szer volt eredményes.

Az utóbbi években egészsége aggodalomra adott okot, 2015-ben rövid idő alatt kétszer is kórházba szállították, prosztata műtéten is átesett.

„Képzeljék el, ő a király, mindig is hatalmas hatást gyakorolt a környezetére, most pedig nem tud járni. Zavart, nem akar kimenni a házból, és nem akar részt venni semmilyen nyilvános eseményen” – magyarázta a fia, aki szerint Pelé emiatt depressziós.

Idén júniusban lenne az ötvenedik évfordulója annak, hogy Pelé megnyerte utolsó világbajnoki címét Mexikóban, sokak szerint a világ valaha volt legnagyszerűbb csapatának tagjaként. Brazília 1970-ben mindegyik mérkőzését megnyerte a világbajnokságon.