DK: ha Orbán nyer, megszorításokat vezet be

DK: ha Orbán nyer, megszorításokat vezet be

Orbán Viktor videókonferencia közben, 2020. szeptember 9-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint amennyiben a Fidesz nyerné a jövő heti országgyűlési választást, akkor megszorításokat vezetne be – mondta Somogy megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Varga István kifejtette, a „tizenkét éve tartó kormányzati korrupció” miatt csaknem egy éve nem jönnek európai uniós források Magyarországra, ebben pedig mindaddig nem várható változás, amíg nem történik kormányváltás.

A DK szerint csak az egységes ellenzék győzelme tudja garantálni, hogy Magyarország hozzá fog jutni az uniós pénzekhez, és nem lesznek megszorítások. Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz. Aki április 3-án Orbán Viktort támogatja, az a választás utáni fideszes megszorításokat támogatja – mondta.

Kiemelte: az ellenzéki összefogás pártjai nem kérnek a megszorításokból. Mi meg fogjuk kapni azokat az uniós támogatásokat, amikhez Orbán Viktor nem jut hozzá – mondta Varga István.