HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld M7: csak év v...

M7: csak év végére csökkenhet a dugó

HIRDETÉS

Bizonyosan nem adják át az októberi önkormányzati választásig az M7-es autópálya Balatonakarattyánál épülő új csomópontját. Bár korábban októberről szóltak a sajtóhírek, a sztráda új le- és felhajtóját novemberben helyezhetik forgalomba.

HIRDETÉS

A csomópont azon a szakaszon épül, ahol nyaranta jelentősen feltorlódik a forgalom, mivel a Balaton északi partjára tartók itt térnek le az autópályáról, és hajtanak fel a 71-es főútra. Jelenleg az épülő csomópontban zajlanak jelentősebb munkálatok, a forgalmi ágakat aszfaltozzák – írta érdeklődésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Inkább helikoptert küldtek a betegért, olyan rossz az út Nagyivánnál | Magyar Hang

A fejlesztés keretében azonban nem csak autópálya-csomópont épül. Meghosszabbítják a Balatonfűzfőt, Balatonkenesét és Balatonakarattyát elkerülő 710-es főutat is. A 2008-ban átadott út – amely a majdani M8-as autópályának lesz része – ugyanis nem éri el az M7-es sztrádát. A mostani ütemben megépül a hiányzó 2,5 kilométeres szakasz is. A beruházás másik végpontjában a 710. számú és a 7205. számú út csomópontja épül, itt részben már elkészült a körforgalom. Emellett készül a Budapest–Balaton-kerékpárút külön szintű átvezetését biztosító kerethíd is, amely már szintén szerkezetkész állapotban van – írták. Az aszfaltozási munkák befejezése után már csak a forgalomtechnikai jelzések felfestése, táblák, szalagkorlátok kihelyezése lesz hátra. Összességében eddig a 2017 ősze óta tartó beruházás munkálatainak 80 százalékát végezték el.

A 7,3 milliárd forintos fejlesztéstől a szakemberek az autópálya jelenlegi csomópontja körüli dugók jelentős csökkenését remélik, a NIF szerint a Balatonról Budapest felé vezető irányban kisebb lesz a torlódás a környéken. Érdekesség ugyanakkor, hogy az új csomópont nem lesz teljes: a 710-es útról Siófok felé nem lehet majd felhajtani a sztrádára, illetve abból az irányból lehajtani sem lehet. Erre az M8-as út megépítéséig várni kell.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/32. számában jelent meg, 2019. augusztus 9-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,506lájkolóTetszik
2,556követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fesztiválszezon

Macski, nyuszka, egér. Mára az összes ilyen nevű állat kihalt. Lehet, hogy emiatt kerültek egymástól még messzebb az emberek.