A DK kezdeményezi Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását

A DK kezdeményezi Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását

Varga Judit (Forrás: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Kezdeményezzük, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje el Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását! – jelezte közleményében a DK-s Vadai Ágnes, a párt frakcióvezető-helyettese.

A politikus emlékeztetett: pénteken kezdődött el a súlyos korrupcióval vádolt Völner Pál és Schadl György büntetőeljárása. – Az elmúlt hetekben a bűncselekmény több részlete is kiszivárgott, Varga Judit és Rogán Antal pedig egyre mélyebben belekeveredett a legfelsőbb köröket is érintő botrányba; mégsem gondolták szükségesnek, hogy a sajtó előtt tisztázzák magukat – írta.

Ezt azzal indokolta: „Völner Pál, a korrupciós hálózat egyik feltételezett feje igazságügyi államtitkárként Varga Judit jobbkeze volt, az igazságügyi miniszter mégsem érzi úgy, hogy meg kellene szólalnia. Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke több szállal is köthető Schadl Györgyhöz, az ügyészség mégsem érezte fontosnak beleírni a nevét a vádiratba”. – Ha magasrangú vezetők zsarolhatóak, az egész ország veszélyben van – jelentette ki a politikus.

Völner és Schadl tárgyalásáról itt írt a Magyar Hang, itt pedig az tekinthető meg, hogyan reagált az újságírói kérdésekre a volt államtitkár. 

Címkék: DK, Vadai Ágnes