Akár 6,5 millió forintos büntetés is lehet a babaváró hitel vége

Akár 6,5 millió forintos büntetés is lehet a babaváró hitel vége

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kamatemelkedések miatt már 6,5 millió forintot kell egy összegben visszafizetniük azoknak, akik decemberben veszik fel a babaváró hitelt, de nem tudják teljesíteni öt év alatt a babaváró támogatás feltételeit – írta meg a Bank360 kedden. A kölcsön indulásakor ez az összeg még csak kétmillió forint körül volt.

Kifejtették: ha öt év alatt nem születik meg az ígért gyermek, akkor az igénylőknek nemcsak az egy összegű büntetést kell visszafizetniük, de elvesztik a kamattámogatást is. – A jelenleg érvényes 9,74 százalékos referenciamutatóval számolva az első öt évben lényegében kamatmentesen fizetett 45-46 ezer forintos törlesztőrészlet akár 117 ezer forint közelébe is nőhet. A pontos összeg az ötéves kamatforduló elérése esetén már az akkori referenciakamattól függ, tehát abban lehet reménykedni, hogy ez addig alacsonyabb lesz – tette hozzá a Bank360.

 

 

Címkék: babaváró hitel