Az eddigi legnagyobb béremelés jön a BKV-nál

Az eddigi legnagyobb béremelés jön a BKV-nál

Trolibusz Budapesten (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövőre összességében 10,5 milliárd forintból emeli a BKV-nál a béreket a főváros – értesült a Világgazdaság. A lap keddi számában megjelent cikk szerint ez a társaság mintegy tízezer munkavállalójánál általános, 15 százalékos alapbérnövelést jelent, ami rekord a cégnél.

A Világgazdaság úgy tudja, nemcsak a BKV-nál jut pénz magasabb fizetésekre, Budapest a jövő évre összesen 15 milliárd forintot tervez béremelési keretként, amiből a fővárosi tulajdonú vállalatoknál dolgozó, csaknem 18 ezer munkavállaló mindegyikének biztosítható a 15 százalékos többlet. Ez a mérték a városvezetés és a bérszövetségbe tömörülő szakszervezetek idén nyáron aláírt, három évre szóló bérpolitikai megállapodásából következik, amely a minimálbér változása alapján kalkulálja az emelés nagyságát – tette hozzá a lap. 

A Magyar Hang Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes tájékoztatása alapján már december elején megírta, hogy féléves költségvetést fog elfogadni 2022-re a fővárosi közgyűlés, ebbe pedig beépítenek egy 15 milliárdos béremelést a fővárosi cégek, intézmények dolgozói számára.

Címkék: béremelés, BKV Zrt.