Bejegyezték Orbán Sára első cégét

Bejegyezték Orbán Sára első cégét

Orbán Viktor a lányaival (Fotó: A miniszterelnök Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Az Mfor írta meg, hogy az új év első napjaiban jegyezték be Szokira-Orbán Sára első gazdasági érdekeltségét. Szokira-Orbán Sára vállalkozása Tiborcz István cégeivel egy címen szerepel.

Azok után, hogy Orbán Ráhel babaruhák árusítására létrehozott céget alapított 2021. júniusában, néhány hónappal később, testvére, Szokira-Orbán Sára is követi a példáját. A jelek szerint azonban a cégének teljesen más lesz a profilja.

Orbán Viktor harmadik legidősebb gyermeke, tavaly év végén, december 14-én alapította meg másodmagával az Art Related Solutions Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft.-t, melyet a cégbíróság csak az új év első napjaiban, január 4-én jegyzett be – vette észre az Mfor a cégnyilvántartásban.

A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, ám emellett még két tevékenységi kört is felvettek. A cégkivonat szerint foglalkozhatnak máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel, valamint használtcikk bolti kiskereskedelmével.

Szokira-Orbán Sára mellett kisebbségi tulajdonrésze van a cégben Tajnafői Zita Diánának. Hogy pontosan mekkora rész esik rá, az a cégbírósági papírokból sem derül ki egyelőre.

Tajnafői Zita a Paks II. Zrt. Atomszféra című, 2020. januárjában megjelent társasági magazinjában közölt hír szerint a Paks II. Zrt. törzskari igazgatóságának koordinációs szakértője volt akkoriban. Jóval korábban, 2012-ben egy akkori kiadvány szerint a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője volt. Egyébként ahogy Szokira-Orbán Sárának, úgy Tajnafői Zitának is ez a közös cég az egyetlen gazdasági érdekeltsége.

Az Art Related Solutions Kft. székhelyeként a Pasaréti út 122.-124. számot jegyeztették be. Ez az az ingatlan, ahol több más cég mellett Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak is székelnek a cégei, mint például a BDPST Zrt. is.