Éjfélkor be kell majd zárni a bulinegyed szórakozóhelyeit

Éjfélkor be kell majd zárni a bulinegyed szórakozóhelyeit

Vendégek a Szimpla romkocsmában Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészült a belső erzsébetvárosi munkacsoport javaslata, amelynek fő szabálya, hogy éjfélkor be kell zárni a szórakozóhelyeknek. A csoport vezetője, a Népszavának nyilatkozó Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester elmondta, csak igen szigorú feltételek teljesítésével mentesülhetnek a szabály alól a szórakozó helyek.

Ezek közé tartozik egyebek mellett, hogy a szórakozóhelyek este tíz és reggel nyolc óra között nem végezhetnek göngyölegmozgatást, áruszállítást, éjfél után pedig – ha nyitva tartanak – mindenki számára hozzáférhetővé kell tenniük mellékhelyiségeiket. A WC-használati lehetőségre a vendégek, turisták figyelmét is fel kell hívni egységesített, jól láthatóan elhelyezett piktogramokkal. A közterületi alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében összehangolt ellenőrzéseket vezetnek be, a szórakozóhelyeknek pedig erre vonatkozó intézkedési tervet is ki kell dolgozniuk.

Ezen felül kötelező lesz legalább egy embert felvenni, akinek az lesz a feladata, hogy megakadályozza, hogy a vendégek az utcán fogyasszák el a megvásárolt alkoholt. A zajterhelés visszaszorítása érdekében egy csúcslimiternek nevezett zajmérő eszköz felszerelését is kötelezővé teszik, sőt, a vendéglátóhelyeknek egy akusztikai szakértő igazolását is be kell majd mutatniuk.