„Ezt elrontottuk”: Újratervezik a vízilabda-Eb rémisztő Vízipók-figuráját

„Ezt elrontottuk”: Újratervezik a vízilabda-Eb rémisztő Vízipók-figuráját

VLV/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk – ismerte be egy nappal a Vízipók-kabalaállat bemutatását követően a Magyar Vízilabda Szövetség. – A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük. Egyúttal várjuk a józan és hallucinogéneket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg – tették hozzá.

Security Check Required

A kevesebb mint egy hónap múlva, január 12-én kezdődő budapesti vízlabda Európa-bajnokság figurája elsőre valóban úgy sikerült, mintha a tervező delíriumos álmában Hieronymus Bosch pokolbéli jeleneteit keverte volna David Lynch rémisztő vízióival, és mindezt Egon Schiele kifacsart szexualitásával öntötte volna nyakon. Az eredmény egyszerre volt zavarbaejtő, elrettentő és komikus. Valószínűleg erre a következtetésre jutottak a szervezők is, és – ha kicsit késő ugyan, de talán még időben – korrigálták a hibát. A mini-Vízipókot nem bántják, a plüssfigura továbbra is hivatalos kabala marad.

Korábban egy szintén budapesti rendezésű világversenyen már sikerült a kabalafigurával elrettenteni a közönséget. A 2017-es úszó-vb Bol-Dog névre keresztelt, szintén nehezen értelmezhető karakterét az egész világ megcsodálhatta, csak a a nemzetközi bemutatót követően búcsúztak el tőle a szervezők. „Bol-Dog kimúlt. Koraszülött volt” – próbálták akkor is tréfával leplezni a szervezők a tragédiát.

Magyar Úszószövetség/Facebook