Gulyás Gergely helyreigazította múlt heti önmagát

Gulyás Gergely helyreigazította múlt heti önmagát

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. október 17-én (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta az ATV kérdésére, hogy biztosan Karácsony Gergely győz az ellenzéki előválasztáson, mert ez Gyurcsány Ferenc forgatókönyve.

A főpolgármester visszalépése után az ATV megkérdezte az ügyről a minisztert. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda válasza szerint Márki-Zay alkalmasabb „a Gyurcsány bábszínházban”.

Pontosan a következőképpen szólt a válasz: „Gulyás Gergely töredelmesen elnézést kér Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől. A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta”.

Múlt szerdán Gulyás azzal magyarázta kijelentését, hogy valójában nincs is verseny az ellenzéki pártok között. De „ennek az egész showműsornak a vége nem nyitott, hanem egy előre koreografált forgatókönyv szerint zajlik". A főpolgármester lesz majd a győztes, „addig még lehet néhány vitát folytatni, és ezt a színjátékot tehetséges és kevésbé tehetséges színészekkel űzni. A végeredmény így is olyan biztos, mint az, amikor egy darab vége már a történet elején is ismert” – fogalmazott Gulyás Gergely múlt szerdán.

Most viszont már úgy vélte, „a párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester”.

Orbán Viktor is reagált a visszalépésre, szűkszavúan csak annyit írt Facebook-posztjában, hogy „Pech!”