Háztartási mentőcsomagot javasol az MSZP

Háztartási mentőcsomagot javasol az MSZP

Az MSZP majálisa a Városligetben (Forrás: MSZP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mentőcsomag a háztartásokért elnevezésű programot hirdetett meg a szocialista párt majálisán Komjáthi Imre. Az MSZP társelnöke szerint ezen a napon meg kell köszönni a munkavállalóknak, hogy általuk működik a világunk és meg kell tárgyalni, hogy mit tehet a közösség a munkavállalókért. Egyúttal bejelentette a mentőcsomag, vagyis a javaslatuk öt pontját is:

• Adóstop! Töröljék el az élelmiszerekre kivetett extra ÁFÁ-t és az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.

• Árstop! Maradjon meg a nyolc élelmiszer kedvezményes ára mindaddig, amíg az élelmiszer ÁFA- és különadó megmarad.

• Ehessen mindenki! Kapjon élelmiszer-bankkártyát a leginkább rászoruló 300 ezer család havi 20 ezer forint értékben.

• Tisztességes nyugdíjakat! Kapjon 5 százalékos nyugdíjemelést 2023. júniustól minden nyugdíjas.

• Támogatást a kisboltoknak! Kapjanak célzott támogatást a hazai tulajdonú kisboltok, hogy az árstop alá eső termékek mindenhol elérhetőek maradjanak.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke arról beszélt, hogy május első napja sok évtizede a munka ünnepe, azonban 19 éve ünnepelhetjük ezen a napon hazánk európai uniós csatlakozását is. Hozzátette, mind hazánkban, mind a világban az elválasztó falak helyett összekötő hidakra van szükség. – Békétlenség nem csak a háborúban van jelen, hanem Magyarországon is számos területen. Békétlenség van az oktatás területén, az egészségügyben, a boltokban – mondta. Tüttő Kata, a párt alelnöke pedig azt fejtette ki, hogy „nekünk, szociáldemokratáknak, ahogy a nőnap nem egy virágünnep, úgy május elseje sem a sör és a virsli nemzetközi napja. Ezen a napon arról beszélünk, hogy az érdekképviseletek, a munkásmozgalmak milyen eredményt értek el az évtizedek alatt, és beszélünk arról, hogy mi a munka jelene és jövője”.